FAQ

Hvor produseres smykkene deres? 
Smykkene våre blir produsert i Los Angeles i USA og i Portugal.

Hvor produserer dere duftlysene deres?
Ariviera's duftlys produseres i "dufthovedstaden" Grasse i Frankrike.

Hvor produserer dere coasterene deres?
Ariviera's coastere produseres i India.

Er produksjonen deres bærekraftig?
Ariviera tar alltid bevisste, etiske og bærekraftige valg, slik at du som kunde av Ariviera ikke skal trenge å bekymre deg over hva du støtter ved å handle hos oss. Vi benytter oss alltid av skreddersydd FSC-godkjente resirkulerte materialer til vår emballasje og innpakning.

Hva er smykkene deres laget av?
Vi produserer smykkene våre i 14k gold filled materiale, som i tillegg forgylles en ekstra gang med 18k for en ekstra shine og holdbarhet.

Hva betyr det at smykkene deres er "gold filled"?
Gold filled materiale er et utmerket alternativ til solid gull, som tilbyr gullfargens karakteristiske varme farge til en brøkdel av prisen. Samtidig vil smykker i gold filled materiale holde seg bedre og beholder verdi, sammenlignet med smykker laget i kun et gold-plated materiale.

Til tross for hvordan det høres ut er ikke gold-filled materiale solid gull. I dag er gold-filled materiale en kvalitetsbetegnelse regulert av Federal Trade Commission, stemplet med "GF". For at et smykke skal benytte seg av et "GF" -stempel, må materialet bestå av minst 10 karat som er mekanisk påført et uedelt metall. Gull-laget må også være minst 1/20 (5%) av smykkets totale vekt. Alle Ariviera's smykker har et lag av 14 karats gull, og oppfyller slik den føderale kvaliteten som er fastsatt av FTC.

Gold filled smykker lages ved varme- og trykkbinding av ett lag karat gull til en kjerne av messing. Verdien av gold filled materialer er høyere enn gold plated materialer fordi gold-filled smykker har et faktisk lag med gullkarat, ikke bare et mikroskopisk lag med gull som er tilfellet med gold plated materiale. Karatgullbelegget øker også motstandsdyktigheten for skader på metallunderlaget betydelig. OBS! Vær oppmerksom på at gold filled materialer ikke kan støpes om. 

Hva er forskjellen mellom 14k og 18k solid gull?
14k gull består av 58.3% gull og 41.7% andre metaller. 18k gold består av 75% gull, som er legert med andre metaller for å gjøre det sterkt nok for hverdagslige slitasjer. Om du vil lage ditt eget custom smykke i solid gull, kontakt oss på contact@ariviera.com.

Hvilke andre metaller binder dere gullet deres med?
Ariviera bruker både messing og 925 Sterling sølv, som er en legering av 92,5% sølv og 7,5 kobber og spor av andre naturlige metaller. 

Huden min blir blå, hva skjer?
Dette er dessverre en allergisk reaksjon. Cirka 17% kan oppleve en allergisk reaksjon på blandede metaller. Når de gjør det, reagerer fuktigheten fra huden med metallene og skaper salter. Når saltene blir absorbert av huden blir det blått. Det anbefales å bare bruke solid gull dersom huden din reagerer på blandede metaller. Ariviera vil lansere solide gullsmykker i fremtiden.

Foreløpig kan du sende en mail til contact@ariviera.com dersom du ønsker et custom solid gullsmykke.

Hvor ofte restocker dere utsolgte varer?
Vi er fortsatt en liten bedrift, som produserer i små kvantum. Om produktet du ønsker er utsolgt, vil det som regel være tilgjengelig igjen i løpet av 1-2 måneder, med mindre det går ut av sortimentet. Abonner gjerne på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.

Må jeg betale toll på produktene jeg bestiller?
Norske bestillinger pålegges ingen tollavgift. Vi sender fra Norge.

Alle ordre utenfor Norge er nødt til å betale toll. Varer vi sender ut av Norge vil bli tolldeklarert og du blir nødt til å betale tollen når du mottar pakken din. Tollen blir ikke medberegnet på våre sider men i ettertid. Ariviera er aldri ansvarlige for ditt lands tollreguleringer.