FAQ

Hvor produseres smykkene deres? 
Smykkene våre blir produsert i Portugal.

Hvor produserer dere duftlysene deres?
Ariviera's duftlys produseres i "dufthovedstaden" Grasse i Frankrike.

Hvor produserer dere coasterene deres?
Ariviera's coastere produseres i India.

Hva er smykkene deres laget av?
Vi produserer smykkene våre i 14k gullfylt materiale, som i tillegg forgylles en ekstra gang med 24k for en ekstra shine, beskyttelse og holdbarhet.

Hva betyr det at smykkene deres er "gullfylt"?
Gullfylt materiale er et utmerket alternativ til solid gull, som tilbyr gullfargens karakteristiske varme farge til en brøkdel av prisen. Samtidig vil smykker i gullfylt materiale holde seg bedre og beholder verdi, sammenlignet med smykker laget i kun et gullbelagt materiale.

Til tross for hvordan det høres ut er ikke gullfylt materiale solid gull. I dag er gullfylt materiale en kvalitetsbetegnelse regulert av Federal Trade Commission, stemplet med "GF". For at et smykke skal benytte seg av et "GF" -stempel, må materialet bestå av minst 10 karat som er mekanisk påført et uedelt metall. Gull-laget må også være minst 1/20 (5%) av smykkets totale vekt. Alle Ariviera's smykker har 14 karats gull-lag, og oppfyller slik den føderale kvaliteten som er fastsatt av FTC.

Gullfylte smykker lages ved varme- og trykkbinding av ett lag karat gull til en kjerne av messing. Verdien av gullfylte materialer er høyere enn gullbelagte materialer fordi gullfylte smykker har et faktisk lag med gullkarat, og ikke bare et mikroskopisk lag med gull som er tilfellet med gullbelagt materiale. Karatgullbelegget øker også motstandsdyktigheten for skader på metallunderlaget betydelig. OBS! Vær oppmerksom på at gullfylte smykker ikke kan støpes om. 

Kan dere lage smykkene deres i solid gull?
Ja, vi kan lage alle smykkene våre i 14K og 18K solid gull. Om du ønsker et smykke i solid gull, send oss en uforpliktende mail for videre dialog og informasjon på contact@ariviera.com.

Hva er forskjellen mellom 14k og 18k solid gull?
14k gull består av 58.3% gull og 41.7% andre metaller. 18k gold består av 75% gull, som er legert med andre metaller for å gjøre det sterkt nok for hverdagslige slitasjer. 

Er produksjonen deres bærekraftig?
Ariviera tar alltid bevisste, etiske og bærekraftige valg, slik at du som kunde av Ariviera ikke skal trenge å bekymre deg over hva du støtter ved å handle hos oss. Vi benytter oss alltid av skreddersydd FSC-godkjente resirkulerte materialer til vår emballasje og innpakning. Våre eksklusive smykkeesker er alltid trukket i vegansk skinn. 

 

Er det garanti på smykkene deres?
Ja, alle smykker fra Ariviera kommer med 1 års garanti.

Hvilke andre metaller binder dere gullet deres med?
Ariviera bruker både messing og 925 Sterling sølv, som er en legering av 92,5% sølv og 7,5 kobber og spor av andre naturlige metaller. 

Huden min blir blå, hva skjer?
Dette er dessverre en allergisk reaksjon. Cirka 11% kan oppleve en allergisk reaksjon på blandede metaller. Når de gjør det, reagerer fuktigheten fra huden med metallene og skaper salter. Når saltene blir absorbert av huden blir det blått. Det anbefales å bare bruke solid gull dersom huden din reagerer på blandede metaller. Ariviera vil lansere solide gullsmykker i fremtiden.

Hvor ofte restocker dere utsolgte varer?
Vi er fortsatt en liten bedrift, som produserer i små kvantum. Om produktet du ønsker er utsolgt, vil det som regel være tilgjengelig igjen i løpet av 1-2 måneder, med mindre det går ut av sortimentet. Abonner gjerne på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.

Må jeg betale toll på produktene jeg bestiller?
Norske bestillinger pålegges ingen tollavgift. Vi sender fra Norge.

Alle ordre utenfor Norge er nødt til å betale toll. Varer vi sender ut av Norge vil bli tolldeklarert og du blir nødt til å betale tollen når du mottar pakken din. Tollen blir ikke medberegnet på våre sider men i ettertid. Ariviera er aldri ansvarlige for ditt lands tollreguleringer.